Benvinguts al nostre blog!

Aquest blog es de la Ainoa Morales y de la Natalia Blanco. Durant uns cuants mesos ficarem unes quantes noticies com ara de la posidonia, els liquens, el 3r mon...

dilluns, 17 de maig de 2010

Parc de Recerca Biomedica de Barcelona

Que es el PRBB?

Es una gran infraestructura científica europea per a la generalitat.
El PRBB es un edifici, laboratoris, que hi ha a Barcelona, que esta conjuntament amb l'hospital del mar i la universitat Pompeu Fabra.

L'edifici

Han agut de ficar-hi un segur contra incendis fora, perquè no es cremi tota la fusta que el recobreix.L'edifici té 9 plantes, en la part mes alta, i la mes baixa té 4. Això perquè té forma el·el·líptica. Esta recoberta de fusta importada de califòrnia.

Les persones

En aquest gran edifici, cada dia entren i surten entre 7.000 persones.Mes de 1300 persones son extrangeres de les 3000 que treballen en el cientific, mes la gent de manteniment, les de la neteja... Dintre del camp de grup hi han 3 investigadors. Uns fan el treball en brut i l'investigador ho agafa i experimenta.

Els centres que l'integren

Departament de ciències experimentals.
Centre de regulació.
Centre de medicina.
Alta tecnologia.

Les arees

Informàtica, biomèdica, regulació, genètica, biologia, cel·lular, farmacologia, genètica humana i epidemiologia.


L'ADN

L'ADN o Àcid DesoxiribuNucleico és la substància trobada als cromosomes dins dels nuclis de totes les cèl·lules d'un individu, aquesta substància proveeix el codi genètic que determina totes les característiques individuals de les persones. En aquest codi les unitats bàsiques d'informació són anomenades bases i són Adenina (A), Guanina (G), Citosina (C) i Timidina (T). Aquestes bases s'uneixen sempre de manera complementària al bri|fil de l'ADN: A sempre es una amb T, i C sempre es una amb G, la combinació d'una base amb seu complementària se la coneix com a parell de bases. L'ADN humà té 5.109 parells de bases agrupades a 24 cromosomes, això forma el bri|fil de l'ADN que té 3 mil milions de parells de bases alineades una al costat de l'altra.


Els gens


Un gen es una part del DNA que s'xplecialitza dintre del cos huma. En el nucli de les nostres cel·lules i han milers de gens, que cadacun d'ells té dintre, aproximadament, 3.000.000.000 de cada una de les lletres que formen el DNA:
A-adenina G-guanina C-citoccina T-tinina
Els embrions


Els embrions s'assemblen molt entre ells. Si el gens fallen, una part del seu cos, ulls, cua, potes... pot fer que tinguin problemes en el seu desenbolupament. Cadascun d'ells té un anel de la mare i un del pare, com tots nosaltres que ens pot passar el mateix.
Ainoa Morales i Natalia Blanco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors